Hét onderwerp waar veeeeelste veel over gepraat wordt, maar te weinig echte kennis over wordt gedeeld. Daar komt tijdens de Dogweekend from Home verandering in. Er komt een waanzinnig leuk hondenprofessional en orthomoleculair therapeut voor honden spreken tijdens hét hondenevenement van 2022!

DE VIJFDE SPREKER AAN HET WOORD

Ik ben ongekend trots om de vijfde spreker met je te mogen delen:

Honden Voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut voor honden, herborist voor honden

INGRID SMOLDERS
Voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut voor honden, herborist

‘Ik ben zoals gezegd orthomoleculair therapeut voor honden. Dat wil zeggen dat ik mezelf bezighoudt met alles wat met voeding te maken heeft voor honden. De hoofdvraag die ik mezelf stel: Hoe kunnen we hondenvoeding gebruiken om onze geliefde viervoeter zo lang mogelijk gezond te houden? Maar ook als je hond lichamelijk ongemak ervaart: hoe kan voeding ertoe bijdragen om een ziek dier te ondersteunen? Voeding is het speerpunt, maar supplementen een prachtige ondersteuning. Denk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten, kruiden en nog veel meer’.

VOEDING OF VULLING?

Hondenvoeding is een prachtig onderwerp wat altijd in ontwikkeling en in beweging is. Even vooropgesteld we weten niet exact wat nu echt passende mensenvoeding is. Laat staan dat we dit van onze trouwe viervoeters weten. Voor mensen geldt als voeding goed voelt in je lichaam en je fijn op gewicht bent en verdere klachten achterwege blijven, dan doe je het behoorlijk goed. Voor honden is dit een moeilijker ankerpunt. Want hoe ga je aan je hond zien dat voeding goed valt of juist niet. Veel honden worden druk na het eten, maarja… is dit vanuit een prettig gevoel van een volle buik of is het vanuit stress, omdat het niet lekker valt? Zeg jij het maar. Ik vermoed als we het goed zouden observeren dat je wel een verschil zal zien in lichaamsspanning. Maar hé dit is mijn werk hè. Lukt het jou ook als eigenaar om op deze kleine spanningsverschillen je hond te observeren.

Voor mensen geldt over het algemeen, als een product geen ingrediëntenlijst bevat dan is het gezond. Een banaan is een banaan. Een bloemkool een bloemkool. Maar wanneer jij bijvoorbeeld wraps of een brood pakt dan word je je om de oren geslagen met allerlei toevoegingen. Nou zo ongeveer hetzelfde kan je stellen voor hondenvoeding. Wanneer jij bij de ingrediëntenlijst kijkt en jij kent alle eiwitten, groenten en kruiden namen die daar staan. Dan heb je een behoorlijk zuiver product. Het zegt dan helaas nog niets hoe deze eiwitten en groenten zijn geworven. Laten we die even parkeren.

PASSENDE VOEDING VOOR JOUW HOND

Ingrid Smolders komt tijdens de Dogweekend from Home spreken over wat is nu hondenvoeding en wat is hondenvulling. Hoe herken je het? En wat is nou voor jouw hond een passende voeding?

Nogmaals een onderwerp waar veel over gezegd wordt. En jij kan nu van de specialist op het gebied van hondenvoeding echt leren wat goed is voor JOUW hond.

Heb jij altijd al meer willen weten over de voeding van jouw hond? Maar ook over de verschillen tussen brokken, vers vlees en blikvoer. Zorg dat je je ticket bemachtigd voor de Dogweekend from Home en stel al je voedingsvragen aan Ingrid.

Zie ik je 18-19-20 maart online op HET Hondenevenement van dit moment? Zou ik onwijs leuk vinden!

Fijne dag!
Lieve groetjes Amber