Ondertussen zijn we al met een superleuke groep hondenliefhebbers voor het Dogweekend from Home. Ook al met meer dan ik ooit had durven denken, zo onwijs gaaf!!! Iedere aanmelding is de beweging richting mijn missie, namelijk: zoveel mogelijk mensen en honden op een fijnere manier met elkaar te laten samenleven. Dit in samenwerking en met verbinding met andere hondenprofessionals!

GEDRAG & PIJN, ZIE JIJ HET AL?

In de praktijk krijg ik als hondenprofessional meer dan eens te maken met “ongewenst gedrag”. Over überhaupt deze term kan ik een lezing vol praten, maar dat is voor een later moment. Op dit moment is bekend dat minimaal 70% van de problemen mede door lichamelijke of geestelijke pijn ontstaat of is ontstaan. Pijn is dus een onderwerp waar meer bekendheid aan gegeven mag en moet worden. Spreker zeven is dan ook een spreker naar mijn hart.

Ik presenteer met volle trots:

Michelle Vrolijk
Gedragsdeskundige, pijn bij honden specialist & spreker

MICHELLE AAN HET WOORD

 

Michelle vrolijk, pijn bij honden en gedragstherapeut voor honden

 

‘Ik begeleid honden en eigenaren vanuit mijn expertise “pijn bij honden”. Omdat een hond grotendeels afhankelijk is van de eigenaar, ben ik groot voorstander van kennisuitbreiding op dit gebied. Ik geef regelmatig workshops en lezingen over dit onderwerp en heb ook een eigen praktijk. Ik werk nauw samen met dierenartsen en andere collega’s uit het vak (zoals pijncoaches voor honden). En voor de Dogweekend from Home zal ik het met je gaan hebben over: PIJN BIJ HONDEN, HERKEN JIJ HET VAN JOUW HOND? Vermoed je dat jouw hond pijn heeft? En wil je er meer over weten. Zorg dat je bij de Dogweekend from Home aanwezig bent om alles hierover te leren en je vragen te kunnen stellen aan mij.’

SIGNALEN OM PIJN TE HERKENNEN

Ik zou hier een hele lijst met signalen met je kunnen delen en nog ga ik van alles missen. Daarbij kan zo’n lijst je ook onzeker maken, want ja wat als je hond geregeld wat van die signalen laat zien. Al met al voor mij voor hier niet persé een nuttige aanvulling. Wel zijn er een aantal zaken die je heel gemakkelijk preventief met en voor je hond kan doen:

1. Eens per jaar of twee jaar bloedprikken bij de dierenarts op uitgebreide bloedwaarden
2. Pas ontwormen als je ontlasting onderzoek aantoont dat er wormen zijn
3. Titeren ipv lukraak vaccineren
4. Eens per jaar naar de osteopaat
5. Hoogwaardige multivitaminen bijvoeren gedurende 6 tot 8 weken
6. Voldoende afwisseling in voeding
7. Alles wat plotseling “anders is dan anders’ is een mogelijke rode vlag en je doet vermoeden: mijn hond heeft pijn.

De rest van wat je preventief kan doen, maar ook hoe je pijn bij jouw hond kan gaan herkennen gaat Michelle Vrolijk met liefde en plezier met je delen tijdens de Dogweekend from Home!

Heb jij je kaartje al voor die unieke online Hondenfestival?
18-19-20 maart kan jij je verdiepen in de wondere wereld van jouw hond en tegelijk werken aan je persoonlijke groei! Ik heb er mega ontzettend veel zin in, ben jij er klaar voor?!

Ik wens je alvast heel veel plezier met de voorpret!
Mocht je twijfelen of dit evenement voor jou is, stuur vrijblijvend een mail naar mijn team op support@movi-academy.nl

Lieve groetjes Amber