Holy moly, de blog over het thema hondenvoeding heeft nogal wat losgemaakt. Ik ben werkelijk overspoeld met vragen. Leuk hoor! Zeker omdat ik zelf voedingsdeskundige ben voor honden. Het is blijkbaar een onderwerp wat de gemoederen nogal bezighoudt. Wil je zeker antwoord op al je hondenvoedingsvragen, zorg dat je erbij bent op 18-19-20 maart. Klik hier en lees meer over de Dogweekend from Home.

CASTREREN OF STERILISEREN? WEL OF NIET DOEN?

Ook het thema wat ik vandaag bekend ga maken is een HOT ITEM, namelijk: zijn honden geholpen met castratie of sterilisatie?

We noemen het castratie en sterilisatie. Echter over het algemeen worden zowel teven als reuen gecastreerd. Hier gaan we ook uitgebreider op in tijdens de Dogweekend from Home. Wat zijn de voordelen van castratie en wat zijn de nadelen waar je rekening mee kan houden? Zijn er verschillen in reactie tussen reuen en teven? Werkt het advies: Laat je hond alleen helpen als er medische noodzaak voor is? En wat zeggen de wetenschappelijke cijfers? Worden reuen rustiger als je ze castreert? Hoe zit dit bij de teven? Worden ze rustiger of scherper? Genoeg vragen zoals je leest.

CASTRATIE WETENSCHAPPER

Voor dit onderwerp heb ik dé castratie en sterilisatie wetenschapper van dit moment gevraagd.

Met volle trots presenteer ik de zesde gastspreker:

PASCALLE ROULAUX
Wetenschapper, onderzoeker, instructeur, gedragsspecialist & spreker

Dierwetenschapper, onderzoeker, Kynologisch instructeur, hondengedragsspecialist, spreker over castreren en steriliserenPASCALLE AAN HET WOORD

‘Tijdens mijn studie gezondheid en gedrag heb ik de bachelor diergeneeskunde en master dierwetenschappen gedaan. Tijdens mijn master heb ik onderzoek gedaan naar de effecten van castratie op het gedrag en de gezondheid van honden. En onder andere die effecten op gedrag heb ik in Jip en Janneke taal weten te vertalen naar de praktijk. Zodat jij als hondeneigenaar goed inzicht hebt en krijgt over waar castratie en sterilisatie wat betreft gedrag wel en niet voor in te zetten is. Sta je voor de keuze op dit moment of je je hond moet laten castreren of steriliseren? Weet je niet wat je moet doen? Of heb je je hond laten castreren en zit je nog met vragen over zijn gedrag? Zorg dat je deze lezing niet mist! Ik ga je alle ins en outs leren over het effect van castratie op het gedrag van jouw hond.’

DE SPREKERS

Ik kan me voorstellen met alle blogs, mails en posts op social media dat het je een beetje begint te duizelen. Mijn duidelijkheid, concreetheid en to the point zijn, zijn tegenwoordig zo wat mijn online stokpaardjes. Voor het overzicht geef ik je dus met liefde en plezier een overzicht van de sprekers tot nu toe.

Hier de opsomming van de sprekers tot nu toe:

1. Amber van Ommeren | Hondenopvoeding van binnen naar buiten
2. Leonie Snoek | De kracht van lichaamsbewustzijn
3. Jeroen Oomen | Is positief ook grenzeloos
4. Esmeralda Louwes | Hond en kind, hoe hou je het leuk?
5. Ingrid Smolders | Voeding of vulling?
6. Pascalle Roulaux | Zijn honden geholpen met castratie of sterilisatie?
7. …… Bekendmaking 9 maart……….
8. …… Bekendmaking 13 maart……….

Ben jij nu net zo enthousiast als ik geworden over de Dogweekend from home? Ik en de sprekers staan echt te popelen om samen met jou er een onvergetelijk weekend van te maken. Zie ik je 18 maart bij de kick-off sessie? Klik hier!

Maak er een fijne dag van!
Lieve groetjes Amber