Dogweekend From Home Replay

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de Replay van het geweldige evenement, Dogweekend From Home. Dompel jezelf helemaal onder in de wereld van je hond en persoonlijke groei.

Replay Volgen
WAT IS Dogweekend from home?

Een online hondenfestival speciaal voor jou en jouw hond. Dompel jezelf een heel weekend onder in het wezen hond en jouw rol als begeleider op het gebied van gezondheid, training en opvoeding.

Leer van de meest inspirerende hondenprofessionals van dit moment. Maar liefst 8 gast-teachers staan te popelen om jou alles te leren en te vertellen over hen expertise. 

Wat krijg je?

–    8 verschillende inspirerende sprekers
–    Interactieve lezingen/workshop
–    Actief bewegen moment van jou
–    Gezond receptenboek (inclusief boodschappenlijstje!)
–    Leuke bakrecepten voor je hond
–    Yoga & begeleide meditatie 
–    Extra hondenoefeningen

 

HiervOOR WIE?

Voor iedereen die meer over honden wil weten, leren en ervaren. Jij als hondeneigenaar en/of hondenliefhebber bent welkom. Ben je een hondenprofessional, pension, uitlaatservice of kynologisch instructeur? Ook jij bent van harte welkom om aan te sluiten!

Welke thema’s kan ik verwachten?
De thema’s die aan bod gaan komen zijn:

–    Maakbaarheid van een hond
–    Positief trainen en opvoeden
–    Heeft de hond een keuze?
–    Hondenvoeding
–    Pijn bij honden
–    Lichaamsbewustzijn van de hond
–    Castratie en sterilisatie
–    Mens-hond relatie

–    Grenzen aangeven aka grenzeloosheid
–    Kind-hond relatie

Wat kost het?

Omdat er zoveel positieve reacties waren heb ik besloten het Dogweekend in replay beschikbaar te maken. Jij kan nu meedoen voor 99 euro ipv 199 euro

 welke hondenprofessionals staan er op het podium? 

Hieronder de sprekers van Dogweekend From Home

Amber van Ommeren, MoVI Academy, Moondogs, Psycholoog
Leonie Snoek, snoekdogs, Balans & coordinatie, gedragstherapeut
Jeroen Oomen, kynologisch Nederland, trainer en coach voor mensen en honden
Esmeralda Louwes, kynoteam, jeugdhulpverlener, hond-kind relatie, hond en zwangerschap
Honden Voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut voor honden, herborist voor honden
Dierwetenschapper, onderzoeker, Kynologisch instructeur, hondengedragsspecialist, spreker over castreren en steriliseren
Amber van Ommeren | Je hond opvoeden van Binnen naar Buiten

Amber van Ommeren | Je hond opvoeden van Binnen naar Buiten

Founder MoVi Academy & Moondogs

Mijn naam is Amber van Ommeren en ik ben de oprichter en eigenaar van dé online & offline Hondenschool MoVi Academy. Mijn tweede bedrijf is Moondogs waarbij de invloed van de Maan wordt meegenomen in de gezondheid, opvoeding en training van jouw hond. Na mijn studie psychologie ben ik mezelf gaan ontwikkelen tot een echte ondernemersnerd. Ik ben dol op de natuur en altijd vol passie bezig met persoonlijke ontwikkeling. De Dogweekend from Home is een evenement-onderdeel van MoVi Academy. Op dit moment heb ik drie mensen in mijn team werken en ben ik apetrots op de ruim 2000 cursisten die ik iedere dag opnieuw zowel online, als offline mag begeleiden naar het mooiste leven met hun hond. Mij zal je iedere dag zien op het online hondenfestival en ik zal spreken over: ‘Je hond opvoeden van binnen naar buiten’

Leonie Snoek | De kracht van lichaamsbewustzijn voor de hond

Leonie Snoek | De kracht van lichaamsbewustzijn voor de hond

Balans & Coördinatie instructeur, kynologisch instructeur en gedragstherapeut in opleiding

Het begon bij mij allemaal door het in huis nemen van mijn buitenlandse hond Oscar, daar is het écht leren kijken naar hondentaal, hondengedrag, hondenlichaam en de emotionele beleving van de hond begonnen. Tot op de dag van vandaag ben ik enorm gepassioneerd over lichaamsbewustzijn van de hond, in combinatie met gedrag. Ik ben eindeloos nieuwsgierig en leergierig, zoek dingen graag tot de kern uit. Verder ben ik iedere dag in de natuur te vinden om een flink stuk te wandelen. Met Oscar aan mijn zijde, uiteraard. Wij zijn dol op het strand en de zee. In mijn lezing ‘De kracht van lichaamsbewustzijn voor de hond’ neem ik je mee naar het integreren van lichaamsbewustzijn van jouw hond in het dagelijks leven. En vertel ik je hoe dit bij kan dragen aan de fysieke en mentale gezondheid van jouw hond. Binnenkort meer informatie op snoekdogs.

Jeroen Oomen | Is positief ook grenzeloos?

Jeroen Oomen | Is positief ook grenzeloos?

Hondencoach, spreker, schrijver, presentator, trainer van honden & mensen

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met het begeleiden van mensen met hun hond, vanuit deze ervaring heb ik inzicht gekregen in gedragspatronen. Waar honden in hun gedrag enigszins voorspelbaar en consequent  zijn, lijken mensen zo veranderlijk als het weer. Dit heeft mij gemotiveerd om mijn focus te verleggen naar het begeleiden van mensen, iets waar ik enorm veel energie uithaal. Ik train honden en mensen, altijd op maat. Voor elk probleem of belemmering is er een oplossing, zelfs het ‘probleem’ accepteren kan tot succes leiden. Met dit principe als basis heb ik vooraanstaande functies kunnen uitoefenen in ‘hondenland’ en ben ik ook werkzaam geweest als trainer/coach in het bedrijfsleven. Tegenwoordig geef ik lezingen, trainingen en workshops, op locatie en bij Kynologisch Nederland. 

Esmeralda Louwes | Hond & Kind, hoe hou je het leuk?

Esmeralda Louwes | Hond & Kind, hoe hou je het leuk?

Jeugdhulpverlener, hondenprofessional, specialisatie hond-kind relatie

Als jeugdhulpverlener heb ik me gespecialiseerd met mijn bedrijf Kynoteam in de relatie tussen honden en kinderen. Op dit moment worden er per jaar 75.000 kinderen gebeten, meestal door hun eigen hond en vaak staat de volwassene er gewoon vlakbij. Het is mijn missie om het aantal bijtincidenten bij kinderen drastisch te verminderen! Ik begeleid zwangere om hun hond voor te bereiden op de komst van hun baby. En ik draag er zorg voor dat de eigenaar, het kind en de hond op een veilige en prettige manier kunnen samenleven.  Ook ondersteun ik eigenaren bij het intense proces wanneer er besloten wordt dat het beter is om de hond te herplaatsen. In mijn interactieve lezing neem ik je mee in “de vijf meest voorkomende motivaties van honden om te bijten”, zodat jij aan het einde van de lezing sneller signalen en rode vlaggen kan herkennen. Er komen super praktische kindertips jouw kant uit, die je direct in  je dagelijkse leven kunt gaan toepassen en wat het plezier en de veiligheid tussen hond en kind vergroot.

Ingrid Smolders | Hondenvoeding of vulling?

Ingrid Smolders | Hondenvoeding of vulling?

Voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut voor honden & herborist

Mijn naam is Ingrid Smolders van Into The Wild: ik ben orthomoleculair therapeut voor honden. Dat wil zeggen dat ik me bezighoud met alles wat met voeding te maken heeft (voor honden uiteraard :-)): oftewel, hoe kunnen we voeding gebruiken om onze geliefde viervoeter zo lang mogelijk gezond te houden? En als dat niet lukt: hoe kunnen we de voeding aanpassen om een ziek dier te ondersteunen?
Hierbij is voeding het speerpunt, en soms – wanneer voeding alleen niet genoeg is – zetten we supplementen (vitaminen/mineralen/anti-oxidanten/kruiden etc etc) in. Een prachtig vakgebied, altijd in ontwikkeling en in beweging, precies waar ik van houd! Tijdens mijn lezing ‘hondenvoeding of vulling?’ neem ik je mee in de nieuwste ontwikkelingen en inzichten wat betreft hondenvoeding. 

Pascalle Roulaux | Zijn honden geholpen met castratie of sterilisatie?

Pascalle Roulaux | Zijn honden geholpen met castratie of sterilisatie?

Dierwetenschapper, onderzoeker, kynologisch instructeur, gedragsspecialist & spreker

Tijdens mijn studie gezondheid & gedrag combineerde ik dit met mijn bachelor diergeneeskunde en master dierwetenschappen. Voor deze master heb ik onderzoek gedaan naar de effecten van castratie op het gedrag en de gezondheid van honden. Deze resultaten heb ik verwerkt tot praktische inzichten en adviezen die bruikbaar zijn voor iedere hondeneigenaar en professional. Mijn onderwerp voor dit leuke evenement is: ‘Zijn honden geholpen met castratie of sterilisatie’.  Inmiddels werk ik als promovendus bij Universiteit Utrecht en heb ik mijn eigen bedrijf Dog Knows. Ook heb ik een heel praktisch boek uitgebracht ‘hondengedrag begrijpen’. 

Michelle Vrolijk | Pijn bij honden, herken jij het van jouw hond?

Michelle Vrolijk | Pijn bij honden, herken jij het van jouw hond?

Gedragsdeskundige, pijn bij honden specialist & spreker

Als gedragsdeskundige begeleid ik honden en eigenaren. Ik krijg dagelijks in mijn praktijk honden met ‘ongewenst gedrag’. Naar mijn ervaring ontstaat minimaal 70% van de problemen mede door pijn, lichamelijk en geestelijk. Mede daarom ligt dit thema dicht bij mijn hart. Omdat een hond grotendeels afhankelijk is van de eigenaar, ben ik een groot voorstander van kennisuitbreiding. Ik geef dan ook regelmatig lezingen en workshops. Ik ben een enthousiaste en gedreven dierenliefhebster, eigenaresse van praktijk voor hond& mens. Samen met dierenarts Viviane Miellet heb ik het e-book ‘Pijn bij honden’ geschreven. Ik ben ook eigenaar van de opleiding ‘Pijn bij honden’ met het daarbij behorende netwerk van ‘Pijn coaches voor honden’. 

Wendy Las van Bennekom | Maakbaarheid. Maken of breken?

Wendy Las van Bennekom | Maakbaarheid. Maken of breken?

Kynologisch instructeur, gedragstherapeut, onderzoeker, opleider & spreker

Jarenlang ben ik verbonden geweest als docent bij O&O opleidingsinstituut voor kynologische instructeurs. Tegenwoordig geef ik les bij Prins en de Martin Gaus Academie. Ik heb een baanbrekend onderzoek gedaan naar het verantwoord begeleiden van Hoog Risicohonden. Deze expertise zet ik onder andere in bij gedragsadviezen voor asielhonden en om diverse rasverenigingen voor te lichten. Door de afwezigheid van begeleiding gericht op de molossertype honden, heb ik een speciaal trainingscentrum opgericht, waar ik eigenaren van deze groep begeleid met allerlei opvoedingsproblemen.