Samenwerken en plezier maken

Balans & Coördinatie

Zowel de mentale als fysieke gesteldheid van je hond versterken. Op een leuke manier je hond écht leren observeren en inzicht krijgen over het lijf van jouw hond! Doe nu mee aan deze unieke cursus: Balans & Coördinatie! 

LEES MEERAANMELDEN
Wat is Balans & Coördinatie?

In deze zesweekse lessenreeks Balans & Coördinatie werk je samen met je hond en is het doel om in beweging te blijven en de flexibiliteit van je hond te bevorderen. Je senior hond leert bewuster met zijn ouder wordende lijf om te gaan en jij als eigenaar leert om goed naar de beweging en grenzen van je hond te kijken.

Natuurlijk doen we dit alles op een leuke manier, waarbij het plezier van zowel hond als mens voorop staan. Belangrijk bij deze lessen is dat het gaat om het correct uitvoeren van de oefeningen, genieten van het leerproces en het leren écht observeren van je hond. Jouw hond heeft altijd de keuze om iets wel of niet te doen, wat mega goed is voor het zelfvertrouwen van je hond!

Er wordt gewerkt met diverse, leuke en afwisselende materialen en oefeningen, waardoor iedere les net weer even anders is en er iedere week weer stapjes vooruit gemaakt gaan worden. Alle oefeningen worden aangepast op het lijf van een senior hond. Denk hierbij aan stabielere materialen, lagere hoogte en minder herhalingen. Elke week nieuwe en leuke uitdagingen voor zowel jou als je hond!

Je kan hierbij denken aan:

– gymnastiekoefeningen
– krachtpatser opdrachten
– stretch yoga activiteiten
– conditie uitdagingen met cavaletti en balkjes lopen
– balanceren als een acrobaat met het balanskussens of balansei
– aandacht voor jou als baasje, ja ja ook voor de hond met een aandachtsboog van een garnaal 😉

Door wie?

Door twee over-enthousiaste instructeurs, namelijk: Amber & Leonie!

Deze Balans & Coordinatie lessen worden verzorgd door Leonie Snoek. Zij is opgeleid Balans & Coördinatie docent door Sam Turner, de grondlegger van dit gave concept. Daarbij gespecialiseerd in lichaamsbesef en het leren observeren bij eigenaren.

Amber van Ommeren, oprichter van MoVi Academy is de hondenopvoedkundige en draagt er zorg voor dat alle honden en eigenaren zich veilig voelen om het meeste leerrendement uit deze cursus te halen.

 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor senior honden vanaf ongeveer 8 jaar. Mocht je hond niet helemaal fit zijn, maar jonger dan 8, dan is deze cursus ook geschikt omdat het minder intensief is dan de  andere variant van deze cursus. Mocht je twijfelen welke balans & coördinatie cursus het beste bij jouw hond past, stuur dan een mail naar support@movi-academy.nl. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden speciaal voor jou en jouw hond.

(Ook zeker geschikt voor angstige, uitvallende honden en/of honden uit het buitenland. Alle rassen zijn bij ons welkom.)

Hoeveel cursisten in een groep?

Bij ons op de hondenschool zitten er maximaal 5 honden in een groep en dat met twee instructeurs. Dit betekent meer dan voldoende tijd voor individuele ruimte en aandacht voor jou en jouw hond 🙂

Wanneer?

Deze cursus wordt gegeven op zondagochtend van 11:15 tot 12:15 uur.
Het zijn 6 lessen, die plaats vinden op de volgende data:

– 7 november
– 14 november
– 21 november
– 28 november
– 12 december
– 19 december
(let even op: 5 december niet!)

Wat kost het?

Voor dit zesweekse Balans & Coordinatie senior hond programma, gegeven door twee instructeurs, op de hondenschool met maximaal 5 deelnemers betaal je €279,-.

MELD JE HIER AAN

Balans & Coördinatie senior hond