GET READY FOR SNUFFEL TRAINING!

Snuffelicious
LEES MEERAANMELDEN
WAT gaan we doen?

Je hond is dol op snuffelen. Maar veel honden krijgen tijdens wandelingen niet de gelegenheid om te snuffelen. En dat is jammer, want snuffelen is voor een hond een eerste levensbehoefte.

Het helpt hem om informatie te verzamelen over zijn omgeving en deze informatie gebruikt hij voor een deel hoe hij zich gedraagt.

Je hond kan door te snuffelen bijvoorbeeld bepalen of er in de directe omgeving dreiging voor hem is waarop hij moet anticiperen. Het geeft hem rust om te weten wat hij kan verwachten. Op deze manier vermindert snuffelen stress bij je hond.

SNUFFELICIOUS

Met ‘Snuffelicious voor beginners’ gaan we het fascinerende reukorgaan van je hond juist inzetten en mag hij zijn neus naar hartenlust gaan gebruiken.

Door meer inzicht te verkrijgen in het snuffelgedrag van je hond, ga je beter begrijpen waarom snuffelen voor hem belangrijk is en met welke redenen hij dit doet. Je gaat je inleven in de wereld van de hondenneus en er gaat een wereld voor je open! Het wordt een bijzondere ervaring voor zowel je hond als voor jou.

Je gaat tijdens deze cursus leren je hond zijn neus te stimuleren, zonder deze te overprikkelen.

Dit doen we door middel van:

  • Hersenwerk voor Honden – losse spellen,
  • Hersenwerk voor Honden – vaste spellen,
  • Zoekspellen,
  • Creativiteit van de mens en een heus Snuffelparcours!

Komen jullie gezellig mee snuffelen?

MELD JE HIER AAN

Snuffelicious