Hedy van Kynoconnection

Bewuste Aanrakingen

Veel honden vinden het spannend, vervelend of juist uitermate plezier om ‘aangeraakt’ te worden. En voordat je een hond kunt gaan masseren is het prettig dat je hond zich bewust wordt van aanrakingen. En dus ook bewust wordt van zijn lijf. 

LEES MEERAANMELDEN
Wat is Bewuste aanrakingen?

In deze Workshop “Bewuste Aanrakingen” leer je hoe je je hond bewust kan aanraken. En waar je hond dit wel fijn vind en waar je hond dit misschien lastiger vind. Aaien doe je je hond vast vaak genoeg! Maar hoe bewust maak je contact als je je hond aanraakt?

Inmiddels is bekend dat aanraking allerlei positieve gevolgen heeft. Het werkt door op het lichaam en de geest van de hond. De negatieve gevolgen van stress in een lichaam wordt steeds duidelijker. Dit geldt voor de mens, maar ook zeker voor de hond.

 
 
 
 
 
Middels aanrakingen kun je je hond o.a. helpen deze stress af te laten vloeien, het zenuwstelsel in balans te brengen en minder prikkelgevoelig te zijn. En omdat alles in samenwerking met de hond gaat werk je ook aan vertrouwen, communicatie en jullie onderlinge band.
 
 
Bij de workshop Bewuste Aanrakingen wordt je meegenomen in een stukje uitleg over de effecten van aanrakingen, maar ga je uiteraard ook zelf aan de slag met je hond. Hierbij staat samenwerking, afstemming, observeren en luisteren naar de stress signalen voorop.
Doordat we werken in een klein groepje van maximaal 3 honden is er voldoende ruimte om vragen te stellen zodat je vervolgens de deur uit loopt met voldoende kennis en kunde om te kunnen starten met bewuste aanrakingen in de thuissituatie.
En je hond…? Die gaat zich ontspannen en gezien voelen en zal je vooral heel dankbaar zijn! Je kunt je vast wel voorstellen wat dat voor uitwerking zal hebben op het gedrag en jullie connectie!
Massage en Bewuste aanrakingen voor je hond - hedy van kyno connection
Door wie?

Deze Workshop wordt gegeven door Hedy Riesewijk van Kynoconnection. Om de hond lekker in zijn vel te laten zitten maken we gebruik van bewuste aanrakingen en ontspanningsmassages. Dit zorgt voor een hele lijst aan positieve effecten. Op zowel gedragsmatig vlak als lichamelijk vlak. Zoals o.a. minder uitvallen aan de lijn, minder angst en stress, meer vertrouwen, een beter immuunsysteem, een natuurlijke pijnbestrijding, betere afvoer van afvalstoffen en een betere spiertonus.

In samenwerking met Amber van Ommeren, oprichter van MoVi Academy is de hondenopvoedkundige en draagt er zorg voor dat alle honden en eigenaren zich veilig voelen om het meeste leerrendement uit deze cursus te halen.

 

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor alle fitte honden. Heeft je hond gezondheids- of gedragsuitdagingen neem even contact op met support@movi-academy.nl. We denken met liefde en plezier met je mee. Zodat ook jij een onwijs fijne workshop kan ervaren!
(Ook zeker geschikt voor puppy’s, pubers, angstige, uitvallende honden en/of honden uit het buitenland. Alle rassen zijn bij ons welkom.)

Hoeveel deelnemers in een groep?

In deze workshop worden maximaal 3 honden in een groep. Dit betekent meer dan voldoende tijd voor individuele ruimte en aandacht voor jou en jouw hond 🙂

Wanneer?

Deze cursus wordt gegeven op zaterdagochtend 11 december 12:00 tot 13:30 uur.

Wat kost deze workshop?

Deze Workshop “Bewuste Aanrakingen” van 1,5 uur gegeven door een gespecialiseerde Hondenmasseuse kost €99,-

deze workshop is vol!

Bewuste Aanrakingen voor je hond