ontzettend vervelend dat je hond uitvalt

Goed dat je er bent! Ik deel met veel plezier mijn populaire content over uitvalgedrag met je (gratis). Mocht je liever direct van mij leren? Dat kan! De knop hieronder brengt je bij de video van Amber’s College voor uitvallende honden.

Aan de slag (35,-)

Je bent NIET alleen. Afgelopen College heb ik meer dan 700 kaartjes verkocht. Onthoudt: je hond vertoont natuurlijk gedrag (uitvalgedrag) in een onnatuurlijke leefomgeving, die wij, mensen, voor ze gecreëerd hebben. 1 op de 4 huishoudens heeft een hond, dus het is druk in het land en je hond zal moéten interacten met andere honden. En hier ben ik… om jou, met alles wat ik in me heb, hierbij te begeleiden. Het uitvalgedrag van jouw hond komt niet ALLEEN door jou of jouw opvoeding. Luister hieronder mijn podcast en leer er meer over:

TOP 3: podcasts over uitvallende honden

Twee belangrijke artikelen die je zéker moet lezen als je een uitvallende hond hebt:

De ideale dagindeling voor hond en baas

Comfortabele plek

Foto door Christian Domingues via Pexels

Een ontspannen hond is een lieve hond. Eigenlijk heel logisch als je erover nadenkt. Ga jezelf maar eens na. Hoe reageer jij als de deadlines je om de oren vliegen terwijl het hele huis op zijn kop staat en ontspanning alleen met een diepe zucht nog in jouw vocabulaire voorkomt? 

De slaapfasen die jouw hond doormaakt, mits hij lekker ligt

plaatje van slapende hond

Foto door Torsten Dettlaff via Pexels

Een goed uitgeruste hond is de hond die niet alleen voldoende slaapt, maar gedurende die tijd ook daadwerkelijk tot rust komt. Daarvoor is het nodig dat je hond de verschillende slaapfasen doormaakt en goed ligt. Slaap draait dus om zowel kwantiteit als kwaliteit.

Deze hondenschool is een echte aanrader! Amber is enorm betrokken bij mens en hond.Bij Amber mag je fouten, of beter nog MOET je fouten maken, want alleen dan kun je leren en groeien.En als iets lukt, is zij bijna nog blijer en enthousiaster dan jijzelf.Ik heb alle online cursussen van haar gevolgd, heb een 1 op 1 traject gedaan en gisteren heb ik de laatste trainingsdag gehad van de cursus "passeren en begroeten". En ondanks dat ik al zo veel van Amber heb gedaan, heb ik ook nu weer dingen geleerd en nieuwe inzichten gekregen.Guiness en ik oefenen weer met veel zelfvertrouwen verder.
Marielle Van Ginneken
Marielle Van Ginneken
08:12 03 Mar 24
Als je graag je hond beter wilt leren begrijpen en weer met plezier samen wilt wandelen dan is deze cursus : “ passeren en begroeten andere” honden echt een aanrader! Je krijgt veel tools om uit lastige situaties te komen en je gaat veel meer de lichaamstaal van je hond begrijpen!
Hetty Keulemans
Hetty Keulemans
20:31 19 Feb 24
Ik heb bij Amber de cursus passeren en begroeten gedaan met onze Bowie die aangelijnd naar elke hond uitviel.Amber geeft duidelijk les wat direct toepasbaar is het mooie is dat het ook in de praktijk wordt geoefend door middel van wijkwandelingen en thuis bezoeken , we zijn er nog niet maar zien wel al een enorme verbetering, dank hiervoor Amber.
gerard janssen
gerard janssen
09:37 14 Feb 24
Vorige week met Amber en crew aan de slag gegaan met passeren van andere honden. Binnen een veilige sfeer werken aan onze valkuilen. Fiddel deed het behoorlijk goed die dag. Desondanks in korte tijd hele fijne tips gehad waar ik echt weer verder mee kan en we samen weer verder positief kunnen ontwikkelen. Heel blij mee.
Mariëlle van Velzen
Mariëlle van Velzen
15:59 30 Jan 24
Een tijdje geleden het college 'passeren' gevolgd. Niet omdat we een reactieve hond hebben, maar een pup van 5 maanden waar ik graag preventief wat tips voor wilde hebben. Ik heb zo op een laagdrempelige manier een aantal hele fijne tips gekregen, die we met succes gebruiken bij onze pup (zoals het belonen van de juiste keuze). Top college, met super fijne informatie!
Marion van der Heijden
Marion van der Heijden
13:29 17 Jan 24
Passeren en begroeten en de jaar cursus. Omdat wij op Curacao wonen, hebben we beperkte mogelijkheden omtrent trainers. Echter, onze Mechelse herder van destijds 1.5 jaar was reactief bij het wandelen wanneer we bepaalde prikkels zagen (honden en fietsers voornamelijk). We hadden al meerdere trainers geprobeerd, en ik had al uren gespendeerd aan podcasts, video’s en boeken omtrent training en gedrag (al voordat hij geboren was om hem de juiste opvoeding te geven). Dat onze hond zo reactief was, nam ik (en mn vriend) dan ook heel persoonlijk. Wat doen we toch verkeerd, wat hebben we in het verleden verkeerd gedaan, wat is de juiste methode (want ‘ze’ zeggen dat je het een aantal maanden moet aanhouden voordat je resultaat ziet). Toen we de jaarcursus starten was het een mix van dingen die ik al had gezien in al die uren research maar ook info waar ik überhaupt nog nooit aan had gedacht van voeding tot training en gedrag, alles komt aanbod wat je wil weten als je aan een hond begint. Daarnaast kon mn vriend nu ook aan de video’s zetten, voor iemand die erg visueel is ingesteld handiger dan een boek, podcast of random video’s op YT. Toen we de cursus passeren en begroeten hadden gewonnen was ik erg enthousiast. Want dit was eigenlijk wel ons ‘probleem’. Spoiler alert, het ‘probleem’ is nog niet opgelost, maar onze houding wel. Door de cursus weten we gewoon precies hoe we het moeten aanpakken, voorkomen, aanpassen in situaties, managen en oplossen op het moment. Ik had de BAT methode al gelezen, en dit komt ook terug in deze training. Echter door de video’s met verschillende honden/mensen, verschillende situaties, de duidelijke uitleg, en de oneindige mogelijkheid om vragen te stellen in de FB groep of Insta (en dus aan Amber) komt het gewoon allemaal goed binnen en is het toepasbaar, (ook bij mn visueel ingestelde vriend ;)). We weten nu dat dit een lang proces is, een probleem wat we misschien hadden kunnen voorkomen in zijn verleden, maar misschien ook wel niet. We begrijpen het nu, hierdoor weten nu hoe we onszelf (minder stress en frustraties), de hond en de omgeving kunnen managen. We zouden echt zo weer een cursus van Amber volgen.
Manoek Duindam
Manoek Duindam
17:35 31 Jan 21
Passeren & begroeten andere honden

Wat was dat een leerzame cursus om te doen. Maar volgens mij moet de naam van cursus worden veranderd.
De cursus is veel meer dan wat de titel doet vermoeden. Het passeren & begroeten is maar een klein onderdeel van de cursus. Je leert veel meer over de diverse signalen bij de honden, management, uitvalgedrag, de wandeling zelf van begin tot eind en lichamelijke ongemakken, die een rol kunnen spelen.
Ik ben blij dat deze onderwerpen behandeld worden omdat er dan veel problemen voorkomen kunnen worden.
Wat ik ook belangrijk vind, is dat de onderwerpen op een rustige en prettige manier worden uitgelegd en dat er videdo's getoond worden waardoor het nog afwisselender en duidelijker wordt.
Deze cursus mag niet ontbreken in de lijst van trainingen dus schrijf je!!!
Amber BEDANKT 👍
Eugène Vogels
Eugène Vogels
14:43 21 Jan 21
Wij hebben meegedaan aan de funklas met als doel meer verbinding en fun met onze Teddy. Nou dit is gelukt. We hebben veel geleerd en lol gehad. De filmpjes en het handboek zijn erg duidelijk en Amber keek steeds met ons mee. Echt een aanrader.
Binnenkort starten wij met de cursus passeren en begroeten, wij kijken er nu al naar uit!
Judith Jansen
Judith Jansen
20:58 21 Dec 20
Wat hebben we een lange weg doorlopen. In december kreeg ik de schrik, nova was gebeten. Het lichamelijke letsel viel heel erg mee en was na een operatie gelukkig snel genezen.
Helaas had ik al gedacht dat de geestelijke schade groter zou zijn. En ja hoor, blaffend op honden afrennen, honden afsnauwen die te dicht bij komen. Niet meer spelen met andere honden en tijdens wandelingen super gestresst rondlopen.
In januari kwamen we een cursus tegen, begroeten en passeren van andere honden. Na contact te hebben gehad met amber, besloten om gelijk te gaan beginnen. Wat hebben we in de afgelopen zes maanden veel geleerd! Het was intensief maar zo waardevol.
Nova en ik hebben weer vertrouwen in elkaar gekregen. Ik weet nu wat ze nodig heeft, reageer op haar honden taal en geef haar de ruimte om te zijn wie ze is. Een grom, prima, we gaan niet naar die hond toe. Een goede combinatie tussen rust en beweging. De stress emmer zo laag mogelijk te houden, zodat ze meer aan kan. Ik weet nu haar stress signalen en vermoeidheid signalen en kan hier goed op reageren!
En wat ben ik trots. Op Nova, maar ook op mijzelf. We kunnen andere honden begroeten, zonder dat nova blaffend tekeer gaat. Ze is een stuk relaxter geworden en kan zoveel meer aan. Ze wordt weer het blije ei dat ze was, voor het hele incident! De wandelingen worden weer ontspannen en ze kan weer spelen!
We zullen hier altijd mee bezig zijn, maar wat fijn dat in zes maanden tijd, met de juiste technieken, ik weer een heerlijke ontspannen hond kan hebben!
Esther Sluijter
Esther Sluijter
15:43 09 Jul 19
Wat een ervaring die ik zeker iedereen aanraad! Ik ging hier heen met mijn hondje die naar en om alles blafte, geen rust in zijn lijfje had en nog meer “gedrag” liet zien.
Ik heb van Amber geleerd on anders naar mijn hondje te kijken, die me eigenlijk toch al heel lang met blaffen en uitvallen wat duidelijk probeerde te maken.
Amber heeft me mijn Jax opnieuw leren kennen!!
Jax is nog steeds een pittig ventje en we zijn er nog zeker niet maar het begin is gemaakt.

Het fijnste van deze cursus is dat Jax er gewoon mocht zijn, alles mag en alles kan. Blaffen was niet erg want daar kwamen uiteindelijk toch ook voor.
Samen hier aan werken maar vooral is het ook gewoon fijn om dit samen gedaan te hebben, de band met mijn Jax is gegroeid. Onvoorwaardelijk er voor elkaar zijn. Gelukkige baas met een gelukkige hond!!
Nu op naar deel 2 van passeren en begroeten.
Dankjewel lieve Amber voor je wijze woorden 💕
Sinds half maart volgen wij met onze Laekense herder Asja ,de lessen passeren en begroeten deel 1 bij Amber. Onze Asja is een erg onzekere Laekense herder die erg prikkel-gevoelig is en reageerde op alles en iedereen door fel uit te vallen. De cursus loopt bijna op z’n eind en hoewel we nog een lange weg te gaan hebben ,heeft Ambers coaching er nu al voor gezorgd dat er meer rust in Asja’s lijfje zit als we naar buiten gaan. We kunnen volop genieten van de succesjes en genieten het meest als we zien dat Asja ontspannen en blij is. Heerlijk naar het bos ,naar het water.....Voor op het veld samen oefenen met prikkels. Door de tips van Amber zien we zowel binnenshuis als buitenshuis een heel andere Asja. Amber heeft oog voor de hond ,maar ook zeker voor de baasjes. Door ook naar ons te kijken heeft Amber rust bij ons persoonlijk gebracht. Waar we moe aan de cursus begonnen ,zijn we nu fit en vol goede moed. Nog 1 les passeren en begroeten deel 1 en dan heeft Asja even “2 weekjes “vakantie”. Daarna starten we met passeren en begroeten deel 2....Wij kunnen iedereen Amber ten zeerste aanbevelen. Amber ,echt superdankjewel voor je goede coaching...🤗
Suus Claassen
Suus Claassen
10:44 29 Apr 19
Wij hebben met onze Cane Corso Bo de cursus passeren en begroeten gevolgd bij Amber. Onze hond, maar vooral wijzelf hebben veel geleerd. Met name hoe we het beste om kunnen gaan met de signalen welke Bo geeft als het voor hem allemaal teveel wordt en honden voor hem te dichtbij komen.
We hebben echt verschil gemerkt tijdens de cursus en daarna. Natuurlijk moeten we elke dag samen blijven oefenen maar we kunnen nu in ieder geval weer wat rustiger over straat en als het echt teveel wordt hebben we een paar oefeningen geleerd welke we in nood kunnen toepassen.
Helen Nossin
Helen Nossin
17:49 16 Apr 19
js_loader

SAMEN MET MIJ AAN DE SLAG MET JE REACTIEVE HOND? DAT KAN!

Er zijn drie manieren om met mij samen te werken:

1. Zoals hierboven mijn gratis content Binge watchen (er is nog veeel meer)
2. Zorgen dat je bij het eerstvolgende Amber’s College erbij bent. Staat er niks gepland? Je kan mijn meest recente video terugkijken (zie knop hierboven)
3. Online cursus: Passeren & Begroeten andere honden (collegeweek data volgt zsm)

Wil je weten op welke manier samenwerken het beste past bij jou en je hond? Stuur gerust mijn team een mail en we denken met liefde en plezier even met je mee.

Lieve groetjes,

Amber de hondenopvoedkundige