7 hondentips bij bezoek ontvangen

 

Je gaat het me vaker horen zeggen dan je lief is. Maar bezoek begroeten is voor een groot deel ook de communicatie naar je bezoek en ‘je bezoek opvoeden’. En daar heb ik zeven tips voor jou, die je direct helpen meer ontspanning te ervaren wanneer er bezoek komt. Vooral tips die het niet awkward maken om je bezoek te instrueren. Nou daar komen ze:

 

 1. Oefen in het begint met ‘veilig’ bezoek.
  Wat ik hiermee bedoel is dat je oefent met bezoek waar jij je veilig bij voelt. Bezoek wat je dus ook durft aan te spreken op wat ze doen. Je durft ze te sturen. Het kan bijvoorbeeld soms best een gek gevoel geven om tegen je vader te zeggen die al 35 jaar Duitse herders heeft: “oh pap, doe dat maar even niet, dat knietje geven.” Simpelweg omdat jouw Labradoodle iets anders nodig heeft óf omdat jij de opvoeding anders aanvliegt. Mogelijk heb je een vriend(in) of buurvrouw waar jij meer vrijuit mee kan oefenen. Vraag bezoek waar JIJ je veilig bij voelt en die je aan kan en durft te sturen, aanwijzingen durft te geven.

 

 1. Hang een briefje op de deur.
  Ja echt, soms is het zoooo simpel. Hang een briefje aan de deur waarop je vraagt of mensen je hond met rust willen laten. Zet daarop: blijf mij aankijken alsjeblieft, praat tegen mij en laat mijn hond zijn ding doen.

 

 1. Maak de bel voor je hond voorspelbaar.
  Het is zo handig als je hond weet wat er van hem verwacht wordt wanneer de bel gaat. ‘Als de bel gaat, dan ga ik in de tuin’ of ‘als de bel gaat, ga ik met iets lekkers in de bench’. Heb je nu al een hele heftige reactie op de bel?

 

 1. Van onvoorspelbaar bezoek naar voorspelbaar bezoek.
  Vraag even in het begin of je bezoek het wilt zeggen als ze naar de toilet gaan of als ze weer weg willen gaan, dan kan jij deze ‘ineens’ bewegende momenten voor je hond voorspelbaar maken met een simpele: ‘let op Fluffy, bezoek gaat bewegen’. In het begint betekent dit niks voor je hond, maar op den duur leert je hond dat bezoek soms ook even door het huis beweegt en dat dat niks voor je hond betekent.

 

 1. Oefen altijd aan een hoge tafel.
  bezoek ontvangen op de bank met een hond is echt next level. Hou het in het begin voor jezelf gemakkelijk en plaats je bezoek aan de hoge eettafel. Die bank dat komt wel, als jij het spelletje richting eettafel snapt. Je je hond nog beter leert lezen, dan wordt de bank op den duur een peulenschil.

 

 1. Strooi voertjes weg van het bezoek.
  Mocht je van plan zijn om voertjes in te zetten bij bezoek, strooi dan altijd de voertjes WEG van het bezoek en niet richting het bezoek. Zorg ook dat jij altijd de voertjes hebt en laat je bezoek NIET voeren. Hoe minder jouw bezoek met de hond doet, hoe beter. En hoe meer je de hond stimuleert om weg te bewegen van het bezoek, hoe meer ontspannen je hond uiteindelijk zal zijn.

 

 1. Leg het verschil uit tussen bezoek en pakketbezorger.
  Er worden in Nederland zo’n 2 miljoen pakketten bezorgd per dag. De kans dat bij jou geregeld de bel gaat om een pakketje af te leveren is daarmee behoorlijk aannemelijk. Het gaat je hond enorm helpen om de bel los te koppelen aan mogelijk spannend bezoek, zodat hij uiteindelijk in ieder geval op de postbezorger niet meer hoeft te reageren. Hier heb ik een uitgebreid stappenplan voor gemaakt en deze opgenomen in de online cursus Bezoek Begroeten. Wil je aan de slag met hoe je het verschil kan duiden tussen de pakketbezorger en bezoek, kom er dan gezellig bij!

 

Met deze 7 tips kan jij alvast vol goede moed aan de slag met het positief, leuker en vooral meer ontspannen bezoek ontvangen. Het zijn natuurlijk algemene tips en wanneer je hond een onderliggend trauma heeft, uit het buitenland komt of slecht gesocialiseerd is, dan is er mogelijk alweer meer of zijn er andere dingen nodig. Weet dat ik je met liefde en plezier erbij heb en er zijn  verschillende manieren om met mij samen te werken.

Kong wordt gevuld

 

Ik wens je heeeeeel veeel oefenplezier met je hond leren ontspannen bezoek begroeten. Stel je vragen gerust hieronder!

 

Lieve groetjes, Amber