Wat maakt de combinatie hondenopvoedkundige en psycholoog nu extra speciaal? Deze vraag mocht ik afgelopen week in mijn mailbox ontvangen.
Heb ik het al eens gezegd? Ik vind het ZO speciaal en zo mooi dat iedere week mensen hun weg naar mijn website weten te vinden, het voelt iedere keer weer als een gift. Maar oké, terug naar de vraag. De vraag vind ik zo mooi en toen ik de vraag aan het uitwerken was, dacht ik: het is blogwaardig! Dus, daar zijn we dan 😉

Het voelt soms als een extra gift. Als hondenopvoedkundige en psycholoog voor mensen heb ik een unieke combinatie van expertise, skills en kennis die ik kan benutten om specifieke voordelen te bieden aan jouw hond, aan jou als hondeneigenaar of aan jou als hondenprofessional.  

Liefde voor mensen

Vooropgesteld zijn er heel veel mensen die kynologisch instructeur zijn of gedragstherapeut voor honden, omdat ze dolgraag werken met honden. Bij mij steekt die vork net even anders in de steel. Ik ben dol en dan bedoel ik echt SUPER DOL op het werken met mensen. Natuurlijk vind ik honden fantastisch. Echter in de kern ben ik een mensenmens. Dit is een fundamenteel verschil wat je gaat merken als je met mij of één van mijn online programma’s aan de slag gaat. 

Inzicht in gedachten en emoties 

Portret bij het waterIk heb een gave om op een diepgaand niveau gedrag en emoties te begrijpen. Dit stelt mij in staat om inzicht te krijgen in de gedachten en emoties van jou, als hondeneigenaar. Daarin kan ik jou precies begeleiden bij het overwinnen van mentale obstakels en het ontwikkelen van een positieve mindset in het opvoeden en begeleiden van je hond. Daardoor kan je een hondenleven lang vooruit met alle tips en tools. Door een ander project waar ik nu mee bezig ben, ben ik erachter gekomen dat dit een unieke skill is die ik bezit. Als ik een hond en eigenaar tegenover mij heb staan, kan ik als het ware van zowel de hond als de eigenaar voelen hoe het is om daar te staan. En dat is altijd de basis waaruit ik werk, los van alle kynologische en psychologische skills die in mijn rugzak zitten.  

Holistische benadering

Een holistische benadering bij het opvoeden van honden is voor mij logisch. Het is mijn eerste natuur. Mijn brein werkt nu eenmaal circulair en niet lineair. Alles hangt met elkaar samen. Dus ja, voeding is van invloed op het gedrag van je hond. Als ik buikpijn heb, gedraag ik me compleet anders dan wanneer ik geen buikpijn heb, wat jij?  

Ik begrijp supersnel wat zich afspeelt in de interactie tussen hond en eigenaar en leg eenvoudig de verbinding tussen het gedrag en emotie van de hond en de emotionele en psychologische beleving van de eigenaar. Deze unieke combinatie maakt dat ik op een welzijn gerichte, persoonlijke, zachte, duidelijke en positieve manier mensen de grootste opvoedsuccessen kan laten ervaren met hun hond. 

Werkend achter laptop buitenEffectief en creatief

Dankzij mijn inzicht in menselijke leerprocessen kan ik effectieve en creatieve opvoedingsmethoden ontwikkelen en nieuwe skills aan hondeneigenaren aanleren. Doordat ik begrijp hoe mensen leren en kan ik deze kennis vertalen naar eenvoudige, voor eenieder haalbare, praktische instructies en oefeningen die de hond helpen. 


Positieve versterking en beloning

Het welzijn van zowel de hond als de eigenaar staat bij mij centraal. Ik help eigenaren een sterke emotionele band op te bouwen met hun hond, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Mijn nadruk ligt op positieve versterking en beloning, en ik moedig hondeneigenaren aan om vanuit liefde, begrip en geduld te werken.
Ja ja, ik hoor je denken: ‘Hoe doe je dit online dan?’. Nou, in Amber’s Collegeweek ontvang ik video’s van mijn cursisten en spreek ik ze in online ZOOM sessies, waardoor ik ook precies kan invoelen waar de angel zit. Dan passen we iets kleins aan en hou ik contact om te monitoren of dit voldoende effect heeft of dat er daarna nog iets nodig is. 

Ben je op zoek naar een holistische, welzijnsgericht opvoeding voor je hond? Voel je van harte welkom bij een van mijn online cursussen. 

Fijne dag!
Lieve groetjes Amber