Dit lijkt een hele simpele. Gewoon roepen en hopen dat ‘ie terugkomt. Echter zitten er een paar haken en ogen aan. In deze blog bespreek ik ze met je!

Emotie neutraal geluid of woord

De reden dat bijvoorbeeld de clicker zo goed werkt, is omdat de click nooit een emotie bevat. De click is de klik en daarmee af. Dat is ook het idee wat ik probeer te bereiken met Recall woord of signaal. Dit woord moet altijd op dezelfde manier geroepen worden in de aanleerfase en later ga je oefenen met verschillende hardheden en fluctuaties in je stem.

Want geloof mij maar, als jij je hond hard roept omdat ie bij wijze van achter een haas aanzit terwijl er een snelweg nadert, dan roep je echt wel anders je recall woord, dan wanneer je aan het oefenen bent. Wanneer je boos bent, klink je heel anders dan wanneer je verdrietig bent. Of gefrustreerd, dan klinkt je stem ook heel anders. En laten onze honden nou precies daar enorm gevoelig voor zijn.

En precies die twee werelden probeer ik te allen tijde bij elkaar te brengen. De gedegen en betrouwbare recall, maar ook de emoties in de stem, zodat die recall nog betrouwbaarder wordt dan je had durven dromen. Zo wordt het paniek roepen geoefend en getraind, waardoor het voor je hond dus een logisch vervolg is om te komen en verder geen gekke andere betekenis heeft. Interessant he?

Hoe doe je dit?

Begin met de basis van het aanleren van de Perfect Recall. Zie deze blog. Wat enorm belangrijk is bij de Perfect Recall aanleren is dat je inzicht krijgt in de prikkelpiramide, afleidingsmeter en beloningsmeter. Als je de driehoeksverhouding van deze drie begrijpt dan ga je grote stappen maken in de Perfect Recall training.

Later in je training ga je gebruik maken van je woord door op verschilden manieren, hardheden en intonaties te roepen. Ik oefen met mijn cursisten daadwerkelijk de paniek roep. Wil jij dit ook leren? Dat kan! Klik hier en ontvang alle cursusinformatie over mijn meest populaire cursus, namelijk de Perfect Recall cursus.

Heb je vragen over de HOE je je hond terugroept? Bekijk eerst mijn andere blogs, door eenvoudig hierboven in de zoekbalk te zoeken op: ‘recall’ of ‘loslopen’ en je zal zien dat er tientallen blogs voor je klaarstaan.

Heel veel leesplezier en mocht je vragen hebben? Stel ze gerust hieronder in de comments.

Voor nu wens ik je een fijne dag en tot mijn volgende blog!
Lieve groetjes, Amber