“Laat ook maar, ik doe hem nooit meer los van de lijn.” Deze woorden weerkaatsen nog steeds in mijn hoofd, enkele jaren geleden uitgesproken. Op dat moment was ik bezig met Kono, mijn trouwe vriend, te trainen. We waren buiten, ver weg van alle andere afleidingen,

De kracht van Perfect Recall: Een weg naar ultieme vrijheid met je hondklaar om te schitteren met onze knakworst-beloningen. Kono wees het leukste speeltje dat ik ooit had gevonden af, al had het speeltje mij een fortuin gekost. Dit mocht de pret niet drukken. Ik was vastbesloten om de “kom hier” volledig onder controle te krijgen.

Van: ”Ik doe hem nooit meer los van de lijn…”

Ik besloot onze trainingssessie af te sluiten met een laatste oproep en beloning. Met een luide stem riep ik: “Hier, Kono!” En daar kwam hij, vol enthousiasme en met nog meer snelheid dan ooit tevoren. Ik juichte hem toe, dolgelukkig met zijn gehoorzaamheid. Maar op dat moment zag ik iets verontrustends. Een andere hond, een Duitse herder, liep daar rond en stak onverwacht de weg over. Hij rende recht op de eigenares af, en de blik op haar gezicht sprak boekdelen. Dit zou niet goed aflopen, dat voelde ik in elke vezel van mijn lichaam.

En inderdaad, het liep niet goed af. Gelukkig waren er geen fysieke verwondingen, maar de angst in de ogen van de eigenares, de angst die ik op dat moment zelf voelde en vooral de schaamte dat ik iemand anders in gevaar had gebracht, deden mij beseffen dat dit nooit meer mocht gebeuren. Ik nam het besluit: Kono zou nooit meer los van de lijn lopen. Het was tijd om te veranderen.

De kracht van Perfect Recall: Een weg naar ultieme vrijheid met je hond

Naar… 98% van de tijd loslopen!

Maar dat voornemen hield niet lang stand. Terwijl ik op zoek was naar oplossingen, ontdekte ik revolutionaire trainingstechnieken die een totaal nieuwe dimensie aan het ‘’hier komen‘’ van je hond toevoegen. Wat ik op de hondenschool had geleerd, draaide voornamelijk om het leuker zijn dan de rest van de wereld en het verleiden met voedsel. Maar ja, zodra je je hond met voedsel lokt, kan hij gewoonweg ‘nee’ zeggen als hij geen honger heeft of geen interesse heeft in dat specifieke voer.

Ik begon met het spelen van de Perfect Recall spelletjes met Kono, deed de oefeningen en voltooide de opdrachten. Al snel merkte ik dat onze band veranderde. Onze relatie kreeg een extra dimensie. Uiteindelijk liep Kono zo’n 98% van de tijd los tijdens onze wandelingen.

Ik slaagde er zelfs in om hem zover te krijgen dat hij, wanneer hij een naderende fietser, voetganger of een andere hond zag, wist dat hij even aangelijnd zou worden. Hij maakte de connectie en begreep dat we samen veilig langs hen konden gaan. Het was een prachtig moment waarop ik simpelweg een touwtje om hem heen kon werpen en…

Het gelukkigste meisje ter wereld

Ik realiseer me nu, terwijl ik dit met jou deel, dat wat we samen hebben bereikt misschien wel hetgene is waar ik het meest trots op ben. Op dat moment, tijdens onze wandelingen, voelde ik me het gelukkigste meisje ter wereld. Het gevoel van vertrouwen en harmonie tussen mij en mijn hond was ongeëvenaard.

perfect recall, hierkomen, hier, opvoeden, honden opvieding, puppy'sDat gevoel van vreugde en succes gunde ik andere honden en hun eigenaren ook. Daarom heb ik uiteindelijk besloten om de instructeursopleiding van Perfect Recall te volgen. Ik heb ontzettend veel geleerd en al snel begon ik met het geven van lessen op de hondenschool. Ik kwam echter al snel tot het besef dat ik mijn verhaal niet langer wilde houden voor kleine groepjes. Ik wilde het online delen. Perfect Recall leent zich perfect voor een online trainingsprogramma waarbij ik veel meer mensen kan helpen. Op naar een vrijere en veilige wereld voor onze honden en onszelf.

Perfect Recall voor iedereen

Sindsdien heb ik meer dan 700 mensen mogen helpen en begeleiden in het bereiken van een Perfect Recall met hun hond. Honderden blije honden en enthousiaste hondeneigenaren die in rust en vrijheid, vanuit verbinding en vertrouwen de losloopavonturen met elkaar zijn aangegaan. Mocht jij nieuwsgierig zijn naar wat de Perfect Recall cursus inhoudt, dan kan je hier meer informatie vinden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en ontdek of deze cursus iets is voor jouw hond door een e-mail te sturen naar support@movi-academy.nl

Ik help je graag verder!

Lieve groetjes, Amber