MIJN EERSTE EIGEN BLOG, WIE HAD DAT OOIT GEDACHT 😉

Het leek mij een goed idee om in deze blog mezelf wat uitgebreider voor te stellen. En dan begin je met je naam, toch? Nou, mijn naam is Amber. Dit is tevens de kleur die je overal op mijn website en op social media terug ziet komen. Amber is een kleur, geur en edelsteen. Wat wil een mens nou nog meer. Mam, pap bedankt!

Ik ben in hart en nieren een Brabander, met een grote liefde voor Zeeland. Ofja, eigenlijk overal waar de zee is en weinig mensen zijn. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben heel erg graag onzichtbaar en alleen. Introvert noemen ze dat en/of hooggevoelig. Tijdens mijn studie psychologie heb ik 6 jaar lang te horen gekregen dat ik een extravert persoon ben. Jup, mijn leven was wild in die tijd. Maar goed, hebben we die periode allemaal niet? Ik zat in alle clubjes, overal haantje de voorste en bovenal veel uitgaan. Jeetje, wat ben ik veel uitgegaan en dronken geweest. Sorry lijf van Amber. Een uitbundig leven. Zowat het tegenovergestelde van hoe ik nu leef. Tijdens mijn opleiding psychologie is mijn allergie geboren voor stickertjes. De eeuwige stickers op mensen, kinderen en onze honden.

 

Amber en MoVi Academy

Heden ten dage ben ik trotse eigenaar van MoVi Academy. MoVi staat voor Modus Vivendi. Dit is Latijn voor manier van samenleven. Ik help mensen en honden om op een fijnere, gezondere en plezierigere manier met elkaar samen te leven. Dit doe ik door zowel online als offline cursussen aan te bieden. Welzijn voor mens en dier staat hier bij mij voorop.
Langs dit alles ben ik verzot op mensen, natuur, dieren, wandelen, zwemmen, paardrijden, ondernemen, spiritualiteit, lezen, schrijven, social media en persoonlijke ontwikkeling. Al deze voorgaande dingen kan me met tijden ook ontzettend tegenstaan. Iets met de dualiteit van het leven toch ????
Vooral met social media heb ik een hele duidelijke haat liefde verhouding. Daarover later meer.

 

Amber: 5 weetjes over mij

1. Vroeger wilde ik Anky van Grunsven worden (sorry voor dat 😉

2. Ik begin de dag het liefste met mijn yoga

3. Iedere week lees ik een boek uit

4. Ik heb in een fabriek gewerkt en erna op een biologische koeienfarm. (Je hebt dus te maken met een ras-echte boerin) 

5. Ik heb een scroll verbod op social media (ja echt. Ik plan alles in en ik kom alleen op social media om te werken en te reageren. Dus als ik niet reageer, ik zie het werkelijk niet. Geen desinteresse, maar zelfbescherming :)) 

DÉ DRIE MEEST GESTELDE VRAGEN

2. Amber, waar haal je de energie vandaan om te doen wat je doet?

Wat scheelt is dat ik doe wat ik écht leuk vind. Dit klinkt wellicht cliché en klinkt voor jou misschien onmogelijk. Maar na het overlijden van mijn moeder heb ik één duidelijk besluit genomen. En dat is dat dit leven een deadline heeft. En het leven absoluut te kort is om dingen te doen die je niet leuk vindt. Daarlangs is gezonde voeding, beweging en voldoende slaap echt een must. Ik zie ondernemen als topsport. Waardoor voor mezelf zorgen het allerbelangrijkste is. Ik ben de motor achter alles. Ohja en ik drink belachelijk veel water. Bovenal werk ik met goede apparatuur, programma’s en andere hulpmiddelen. Hierin bezuinigen is echt duurkoop. En omring je met toffe, nog veel energiekere mensen.

 

3. HOE WIST JE DAT JE MOVI ACADEMY GING STARTEN?

Dat wist ik helemaal niet. Ik behaalde mijn diploma Psychologie en ging gewoon solliciteren. In die tijd werkte ik al in de fabriek en na ruim 300 sollicitaties had ik wel in de gaten dat dat het niet ging worden. Dus of ik blijf tot aan de betere tijd in de fabriek werken. Met het risico dat bedrijven me dan “te oud” vinden. Of ik ga voor mezelf beginnen. En zodoende ontstond MoVi Coaching, waarmee ik in de driehoeksverhouding mens, paard, hond deed coachen. Dus paardencoaching, hondencoaching en teamcoaching. Ik heb in die tijd echt van alles gedaan. Totdat begin 2019 de naam coaching me echt deed kokhalzen. En zodoende is MoVi Academy ontstaan en ben ik me volledig gaan richten op mensen en honden. En heb ik een online leeromgeving gebouwd.

 

Wanneer je tot hier bent gekomen, betekent dat dat je gewoon mijn HELE blog hebt gelezen. Ofwel je bent snel naar beneden gescrold, dat kan natuurlijk ook ???? Anyway, ik vind het leuk als je mijn blog gelezen hebt en je hieronder een reactie achter zou willen laten.

In het interview met Sara vertel ik nog meer over wat ik doe en waarom. Mocht je verder nog leuke, goede, briljante vragen hebben voor mij, dan kan dat ook onder dit bericht. Zou ik leuk vinden, ik ben dol op vragen ????

Maak er een leuke dag van!
Lieve groetjes Amber