Amber is altijd enthousiast, heeft energie voor tien, ze staat non-stop aan. Amber is ook open. Iedereen die haar volgt op sociale media kent haar overwinningen, tegenslagen en drijfveren. Een gesprek met Amber gaat vanzelf. En zit je met je handen in het no-poo haar van jezelf, jouw hond of je paard? Dan heeft Amber ongetwijfeld de oplossing!

 

Gesprek met een powervrouw

Het beeld dat er van Amber heerst liegt er niet om: wat een powervrouw. Succesvol, sociaal en energiek, een ondernemer om naar op te kijken. Voordat ik met Amber in gesprek ging, spatte haar energie al van het beeldscherm af. Je zou haast denken dat het haar allemaal geruisloos voor de wind gaat, dat wat zij doet en heeft mijlenver van jou af staat. Dat zulk stabiel succes onbereikbaar is, behalve dan voor die ene gelukkige, voor Amber.

Amber staat
non-stop aan.

En ja, Amber is krachtig, en inspirerend. Amber is uniek. Je zou het vast niet zeggen, maar juist dat maakt haar als ieder ander. Want, jij bent net zo bijzonder. Jouw zijn is speciaal en maakt wat los bij anderen, hoe je het ook wendt of keert. Daar hoef je niet extravert voor te zijn, geen ondernemer, coach, topsporter of artiest. Jij bent speciaal in de beste zin van het woord, geheel op jouw manier. Geloof je dat even niet zo of ben je benieuwd hoe je daar, net als Amber, het beste uit kunt halen? Laat je dan inspireren door het verhaal van Amber en ontdek jouw sleutel tot succes.

 

In gesprek

In gesprek vertelt Amber over de gedrevenheid die haar persoonlijkheid kleurt. Persoonlijkheid is zowel aangeboren als aangeleerd. Ambers gedrevenheid is dan ook een onderdeel van haar kern dat in de loop der jaren steeds meer vorm heeft gekregen. Als kind leerde ze al dat je ver kunt komen, op voorwaarde dat je écht wilt en hard werkt.

Waar haar wil is,
vindt Amber een weg.

Dat begon op haar negende met het dragen van verantwoordelijkheid voor haar paard Pepper. Toen ze vervolgens als tiener samen met hem wedstrijden wilde gaan lopen botste ze op veel weerstand uit de paardenwereld. Als ze wilde laten zien dat “die knol” daar zijn plek verdiende, dan moest ze volharden. En dat deed ze. Want waar haar wil is, vindt Amber een weg.

 

Amber zet door

Ondanks sterke wil komen positieve resultaten en succes maar zelden zonder slag of stoot. Sommige hobbels glijden weliswaar bijna onmerkbaar onder je door, andere lijken bergen van onmetelijke hoogte. Dat geldt ook voor Amber. Verlies en strijd vormden gigantische toppen in het verleden, maar zelfs nu komt ze nog hobbels tegen waarvoor drie keer slikken geen overbodigheid is. Zo voltooit Amber met haar vastberadenheid ieder plan waarvan ze voelt dat het er moet zijn, maar wanneer dat plan eenmaal klaar is voor de rest van de wereld, wordt het toch wel erg spannend. Het liefste zou ze dan wegkruipen en zichzelf niet meer laten zien en soms doet ze dat dan ook, heel even. Die spanning is een berg die Amber heeft leren trotseren, maar die zich met momenten nog wel laat zien.

 

De juiste balans

Toch straalt Amber meestal haar aanstekelijke daadkracht, wendbaarheid, energie, verwondering en verheuging uit. Gevoelens van onzekerheid en belemmerende gedachten krijgen minder prominent een plek online. Dat is een bewuste keuze. Niet om een façade op te werpen, maar ter bescherming van volgers en van haar missie. Amber houdt op die manier rekening met andermans mogelijke kwetsbaarheid, omdat je immers niet weet wie er aan de andere kant van het scherm zit. Amber weet dat het goed kan doen om af en toe te vertellen over een uitdaging, voor zowel jezelf als voor anderen. Echter ziet ze ook dat bij aanstekelijke zwaarte en negativiteit niemand gebaat is.

Je weet niet wie
er aan de andere kant
van het scherm zit.

Amber staat altijd aan

Wat Amber deelt is dus puur, maar wel gedoseerd. De balans die ze handhaaft past bij de online wereld zonder daarbij de offline realiteit uit het oog te verliezen. Soms merkt ze dat anderen moeite hebben met daarin onderscheid maken. Dan vergeten mensen dat de digitale werkelijkheid slechts een selectieve weergave is van het offline leven, zoals degenen die ervan overtuigd zijn dat Amber altijd aan staat. Anderen lopen in een omgekeerde valkuil, door uit het oog te verliezen dat achter een online persoonlijkheid nog steeds een mens van vlees en bloed staat, compleet met emotie en persoonlijk verhaal.

 

Bijzonder gesprek

Ook de plompverlorenheid van sommige kritische reacties op Ambers werk is ooit snijdend, maar tegenwoordig komen dat soort berichten minder hard bij haar aan. Het zegt vooral iets over de ander, weet ze. Dat vindt ze ook zo mateloos interessant aan het doen en laten van mensen on- en offline. Wanneer iemand haar verbaast, merkt ze nu vooral dat ze dat bijzonder vindt. Vroeger was dat wel anders, toen stak ze haar mening eigenlijk nooit onder stoelen of banken. De gevonden verwondering werkt bevrijdend, geeft Amber rust en nog meer ruimte om zichzelf te zijn.

Verwondering
bevrijdt.

Onuitputtelijke energie

Vrijheid om jezelf te zijn en te ontwikkelen, dat is waar het voor Amber allemaal om draait. Zowel in werk als privé komt het terug in alles wat ze doet. Bovendien gunt ze anderen zulke vrijheid ook vanuit haar tenen. Want wie die vrijheid heeft en neemt, kan bergen verzetten. Dat vergt wel lef. Als je jezelf de ruimte geeft om puur te zijn en je nieuwsgierig genoeg bent om te groeien, maak je immers de keuze om verantwoordelijkheid te dragen. Dat is spannend en lijkt groots, maar veel belangrijker nog vindt Amber dat het kan. Begin gewoon. Zolang je maar écht wilt en met gezonde nieuwsgierigheid openstaat voor verwondering, kan ook jij de wereld aan.

Waar jouw wil is,
vind je een weg.

 

Durf jij de verantwoordelijkheid wel aan en is jouw nieuwsgierigheid geprikkeld? Bekijk dan het gesprek met Amber en laat je inspireren door haar (bijna) eindeloze energie.

Maar er een fantastische dag van!