‘Pling pling’ klinkt het uit mijn laptop! Een mail van de redactie van magazine VROUW. Of ik bereid ben een interview te geven over mijn werk als hondenfluisteraar. Mijn eerste reactie: IK BEN NO WAY EEN HONDENFLUISTERAAR!!! 

Van weerstand naar akkoord 

Mijn volle weerstand zakte vrij snel. Ik begin met het typen van mijn reactie: “als jullie een echte hondenfluisteraar zoeken dan ben ik niet de persoon die je wilt hebben. Ik werk met mensen die honden hebben en daar meer over willen leren. Dus ik leer de mensen iets over hun hond en zijn leren het hun hond.” En zo ging het nog even op een vriendelijke toon door. 

Binnen no time ‘pling pling’ en we hadden een akkoord bereikt. Ze wilde dolgraag met mij in gesprek en ik begreep dat ze vooral een leuk artikel wilde over de interviewer en haar hond Felan. En nog heel belangrijk: direct uit de praktijk! Precies waar ik voor sta. Direct handen uit de mouwen en aan het werk, dat is immers waar het werken, opvoeden en trainen van honden overgaat. Mijn inziens zitten er teveel ‘hondenexperts’, die teveel tijd door brengen achter hun scherm om eigenaren te voorzien van adviezen. Waarbij ze zelf zelden nog een eigenaar of hond real live zien. Dat geheel terzijde, later zal ik daar nog eens een artikel aan wijden ;).

Wat is magazine VROUW eigenlijk? Movi Academy, hondencoaching en psycholoog

Zo bleu als ik ben ging eens googelen waar het magazine VROUW bijhoort en welke oplage. Ik schrik me zes slagen in de rondte als ik zie dat de oplage 300.000 is. Zet zoveel mensen maar eens in je huis :O … voor het idee he! 

Van een gespannen hond naar ontspanning en ontdekken 

Na de week op ‘Retraite met je hond’ spreken we af bij mij op kantoor, oftewel de bossen in Someren. We beginnen met wandelen en Felan laat heerlijk “gewoon” hond gedrag zien. Wel wat gespannen in zijn lijf, soms net te weinig explorerend gedrag en een eigenaar die gewoon af en toe de hond “meeneemt”. 

Hoe langer we in de bossen zijn, hoe meer ik Felan zie ontdooien, losser worden in zijn lijf en vooral snuffelen. Steeds meer snuffelen. “Ik heb een nieuwe auto en nu moest hij naast me zitten”, geeft de interviewer aan. Dat vind ik een positief iets. Mogelijk gaat de gespannen houding en te weinig onderzoekend gedrag aan de start van de wandeling dan niet over Felan zijn reactie op een nieuwe plek. Maar vermoedelijk veel meer over de voor hem “gekke autorit”. 

Ik laat ze een handtouch doen, onder de benen belonen en nog een aantal leuke Recall oefeningen. Felan is echt een heerlijk ongecompliceerde hond met af en toe zalige bananen in zijn oren. Een echte met ‘vier poten op de grond’ hond. Thank god! Ze zijn er nog, heerlijke aarde no nonsens honden. 

MoVi Academy, fietsen met je hond

Uitvallen naar bungelende benen op de fiets en husky’s

De interviewer vertelt later nog wel dat Felan bungelende benen achterop een fiets een trigger vind om naar uit te vallen. Hier kan ik 1000 dingen over speculeren, maar mijn antwoord luidt: “dit gedrag hebben we vandaag niet van hem gezien en voor mij is het lastig om er dan dus nu iets over te zeggen. Wat ik wel kan zeggen, is dat de afstand vergroten ten opzichte van de bungelende benen hem vermoedelijk gaat helpen. Nogmaals verder de diepte hierop ingaan op basis van wat ik nu heb gezien is oneerlijk en te kort door de bocht voor zowel jou als Felan”.

Ze knikt begrijpelijk. 

Felan de Ierse Terrier, baasje vol met inzichten weer naar huis! 

Er worden nog wat leuke foto’s genomen, van die spontane niet geposeerde foto’s. Echt I LOVE IT! Het was een stralende dag. Zowel de interviewer als de fotograaf waanzinnig lieve mensen die mij binnen no time op mijn gemak doen voelen. Niet te vergeten die lieve Felan. Wat een zalige hond, die enorm snel leert en vooral nog even goed moet wennen aan zijn nieuwe bolide. 

Wil je nu het hele artikel lezen?
Het hele artikel in de Telegraaf vind je hier. Het is gepubliceerd in het magazine VROUW op zaterdag 22 januari 2022.  

Heb je het artikel gelezen? En hoe vond je het?
En natuurlijk, hoor ik het graag van je! 

Hele fijne dag!
Lieve groetjes Amber

Lees ook: Het geheim voor succes