Hoe maakbaar is je hond? Dat ligt er natuurlijk compleet aan of we het over een echte hond hebben, een pluche of een robot hond? Die laatste twee zijn behoorlijk maakbaar. Echter die eerste. Poh, dan komen we al bij de filosofische vraag zijn zoogdieren maakbaar? Tot op zekere hoogte wel, echter denk ik wel dat we moeten stoppen met honden in een vormpje van de maatschappij proberen te plakken. En dat bepaalde vaardigheden en skills voor sommige honden in deze wereld wel echt teveel gevraagd zijn.

MAG JE HOND GEWOON HOND ZIJN?

Daarnaast vermoed ik ook, dat wanneer een hond de grootste tijd gewoon hond mag zijn, en niet allerlei taken voor de mens hoeft te doen en er niet mega druk op hem wordt gelegd. Dat hij prima in een korte periode in het gelid kan lopen. En om kan gaan met tijdelijke druk die je hem oplegt. Waardoor je hem even maakbaar maakt voor deze wereld. Doordat het kortstondig is en hij daarna weer 1000% hond mag zijn. Je weet wel, zo’n hond die in de modder wroet, zwemt, blaft en met vriendjes contact maakt bij behoefte. Dat hij prima herstelmomenten heeft waardoor maakbaarheid en gewoon hond zijn hand in hand gaan. Je krijgt dan zoiets als de maakbare gewone hond.

Een hond zal tot zeker hoogte maakbaar zijn en wij mensen mogen wat mij betreft daar een reëlere verwachting van hebben aan de voorkant bij het overwegen om een hond te nemen. Wat is realistisch en wat niet? Weet waar je aan begint en leef je in. Juist in de wereld van de hond. Maak hem niet maakbaar, maak je leven inpasbaar waar een hond, hond kan zijn.

LAATSTE SPREKER DOGWEEKEND FROM HOME

In het vervolg van bovenstaande ga ik met liefde en plezier de laatste, maar zeker niet de minste spreker met je delen en met volle trots presenteer ik je:

WENDY LAS VAN BENNEKOM
Kynologisch instructeur, gedragstherapeut, onderzoeker, opleider en spreker

Wendy aan het woord:

 

Molloser training centre, Kynologisch instructeur, gedragstherapeut voor honden, onderzoeker, opleider en spreker

 

‘Het thema voor mijn lezing luidt als volgt: MAAKBAARHEID. MAKEN OF BREKEN? Ik ga je meenemen wat wij als eigenaren verwachten van een hond en hoe realistisch dit is. En wat wel haalbaar is en op welke manieren je dit kan bewerkstelligen.’

 

 

ALLE SPREKERS OP EEN RIJ
Met oprechte volle, volle enthousiaste trots deel ik voor de laatste keer alle sprekers met je met de betreffende onderwerpen:

1. Amber van Ommeren | Hondenopvoeding van binnen naar buiten
2. Leonie Snoek | De kracht van lichaamsbewustzijn
3. Jeroen Oomen | Is positief ook grenzeloos
4. Esmeralda Louwes | Hond en kind, hoe hou je het leuk?
5. Ingrid Smolders | Voeding of vulling?
6. Pascalle Roulaux | Zijn honden geholpen met castratie of sterilisatie?
7. Michelle Vrolijk | Pijn bij honden, herken jij het van jouw hond?
8. Wendy Las van Bennekom | Maakbaarheid. Maken of breken?

Ik zou het echt te gek vinden om vandaag je aanmelding te zien verschijnen! Laten we er vooral SAMEN een super VERBINDEND en vooral TOF leuk en LEERRIJK weekend van maken. Kom je jezelf onderdompelen in de wereld van de hond op 18-19-20 maart?

Koop hier je ticket of lees meer over de online hondenfestival!

Fijne dag gewenst!
Lieve groetjes Amber